Tι Είναι Το Ahrefs ;

Η επιτυχία του SEO απαιτεί τα σωστά εργαλεία και το Ahrefs είναι ένα από αυτά!

Όσοι δεν το χρησιμοποιούν, χάνουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να δώσουν στον ιστότοπό τους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Με τόσους πολλούς online marketers να βασίζονται στις τεράστιες δυνατότητές του, έχει γίνει συνώνυμο του ίδιου του SEO – αποδεικνύοντας πως μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσεις τη στρατηγική σου για να καταταχθεί το site σου αρκετά ψηλά στις μηχανές αναζήτησης.

Με πρόσβαση σε μια τεράστια βάση δεδομένων με λέξεις-κλειδιά και ισχυρές λειτουργίες οικοδόμησης συνδέσμων και ανάλυσης ανταγωνιστών αποτελεί ένα από τα πιο δοκιμασμένα και αξιόπιστα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ψηφιακοί διαφημιστές.

Δες αναλυτικότερα τι είναι το AHREFS.

Το Ahrefs επιτρέπει σε οποιονδήποτε ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά να μεγιστοποιήσει τη διαδικτυακή του προβολή.

Πρόκειται για ένα λογισμικό που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του SEO για να ενισχύσουν την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης. Με ολοκληρωμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας λέξεων-κλειδιών και της ανάλυσης backlink, παρέχει αμέτρητες ευκαιρίες για τη βελτιστοποίηση της αύξησης της οργανικής επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας.

Μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το SEO

1.Με την εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών & λέξεων-κλειδιών χαμηλού ανταγωνισμού.

Το Keywords Explorer σε βοηθά να πας την έρευνα λέξεων-κλειδιών ενα βήμα παραπέρα. Μπορείς να ανακαλύψεις χιλιάδες εξαιρετικές λέξεις-κλειδιά , να αναλύσεις τη δυσκολία κατάταξής τους και να υπολογίσεις το δυναμικό επισκεψιμότητάς τους, όλα σε ένα εύχρηστο εργαλείο.

2.Με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές  σου.

Για να πετύχεις στο SEO, είναι απαραίτητο να ενημερώνεσαι για τον ανταγωνισμό. H Ahrefs με το εργαλείο “Competitor Explorer”, επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν εικόνα για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές τους και πώς αποδίδουν σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους ανάλογα για μεγαλύτερο αντίκτυπο.

3.Με το εργαλείο ανάλυσης backlink ή αλλιώς Site explorer.

Εάν στοχεύεις στο να αυξήσεις την προβολή του ιστοτόπου σου, μπορείς να αρχίσεις χτίζοντας συνδέσμους με ποιοτικά backlinks χρησιμοποιώντας την ανάλυση backlinks στο Site Explorer. Η δημιουργία ουσιαστικού περιεχομένου και η καταχώρηση αυτού σε άλλα sites και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βοηθά να κάνει top ranking στα search engines.

Για να βεβαιωθείς, ωστόσο ότι οι προσπάθειές σου δεν πάνε χαμένες, φρόντιζε πάντα να συνδέεσαι με έναν άλλο ιστότοπο  υψηλής ποιότητας, κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις μέσω του λογισμικού AHREFS.

Με μερικά απλά κλικ, μπορείτε να αποκτήσεις εικόνα των backlink του ανταγωνισμού και να προσδιορίσεις γρήγορα πόσους συνδέσμους έχουν που θα μπορούσαν να προστεθούν στους δικούς σου. Αποκτώντας περισσότερους ποιοτικούς συνδέσμους από ιστότοπους υψηλής ποιότητας και παρακολουθώντας στενά τα backlinks των ανταγωνιστών, θα βελτιώσεις σημαντικά τις πιθανότητες για υψηλότερη κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

4.Με την παρακολούθηση της προόδου του SEO του ιστότοπού σας με την πάροδο του χρόνου. 

Το Site Audit αποκαλύπτει τεχνικά ζητήματα SEO και δίνει την ευκαιρία διόρθωσης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κατάταξης. Γνωρίζοντας ακριβώς τι είναι αυτό που εμποδίζει την ιστοσελίδα τους από το να εμφανίζεται υψηλά στην κατάταξη, οι επιχειρήσεις μπορούν να βεβαιωθούν ότι οι πόροι τους δεν πάνε χαμένοι.

Το εργαλείο Site Audit της Ahrefs επιτρέπει να αναλύσεις τον ιστότοπό για τεχνικά ζητήματα SEO και να παρακολουθείς την ορθότητα του με την πάροδο του χρόνου. 

5.Με τη χρήση του  “Rank Tracker”.

Το εργαλείο Rank Tracker επιτρέπει να παρακολουθείς τις κατατάξεις των λέξεων-κλειδιών τόσο σε desktops όσο και σε κινητά τηλέφωνα από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο.

Αυτό το εργαλείο περιλαμβάνει διαδραστικά γραφήματα που παρακολουθούν τις σελίδες σου στα SERPs. Το Rank Tracker μπορεί να δείξει γρήγορα αν οι προσπάθειες SEO και μάρκετινγκ περιεχομένου σου αποδίδουν ή όχι. 

6. Με τις ” Ειδοποιήσεις”.

Οι ειδοποιήσεις της Ahrefs σου στέλνουν καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ή σε πραγματικό χρόνο ειδοποιήσεις σχετικά με νέα/χαμένα backlinks, αναφορές στο διαδίκτυο και κατατάξεις λέξεων-κλειδιών.

Το Ahrefs λοιπόν, αποτελεί βασικό στοιχείο της επιτυχίας του SEO για πάνω από 10 χρόνια, με τους αρχάριους και τους επαγγελματίες να το χρησιμοποιούν ως ανεκτίμητο εργαλείο.

Ωστόσο, εάν δεν είναι τόσο εύχρηστο ή κατάλληλο για εσένα, υπάρχουν αντίστοιχα λογισμικά τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις. Να θυμάσαι, ότι όποιο λογισμικό και να διαλέξεις, η παρακολούθηση της προόδου της επισκεψιμότητας του Ιστοτόπου σου είναι το κλειδί προκειμένου να βελτιστοποιήσεις αποτελεσματικά τη κατάταξη του στα Search engines!

Share This Post

4 Τρόποι για να Αυξήσεις τις Πωλήσεις της Επιχείρησης σου

4 Τρόποι για να Αυξήσεις τις Πωλήσεις της Επιχείρησης σου

Συμπλήρωσε την παρακάρω φόρμα και κατέβασε τον Δωρεάν οδηγό με την μεθολογία που θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις πωλήσεις της επιχείρησής σου.